Linkek a témában:
Az én kemencém
A kemencében nemcsak a hagyományos recept szerint készítem el az ételeket, hanem igyekszem változatos alapanyagok fehasználásával újszerű fogásokat is kipróbálni.
Amennyiben régi recept szerint sütök, főzök, akkor pedig megpróbálom a mai modern konyha eszközeit és technikáit is alkalmazni.
A blogban ezeket a próbálkozásaimat szeretném feljegyezni.
Közös konyha(kert)
Három sütni-főzni szerető háziasszony közös gasztroblogja, tele sok-sok finomsággal, és egyéb gasztronómiai élvezetekkel, néha kitekintéssel a konyhakertre, a két- és a négylábú társakra.
Paradicsom és kókusz
egy olyan blogot ajánlok, melyben egyaránt helyet kapnak a különleges és a hagyományos ízek, így mindenki megtalálja a kedvére valót. A receptek képpel illusztráltak és nagyon könnyen elkészíthetőek, szóval senkinek sem fognak nehézséget vagy csalódást okozni. A legfontosabb dolog: váljon a főzés mókává!
Tasty
Kedves Olvasó! Az oldalt hobbim részeként üzemeltetem, szeretek főzni, új ízeket, új ételeket, recepteket kipróbálni. Ezeket igyekszem lehetőségeimhez mérten a legszebben lefotózni és érthetőn leírni az elkészítés módját. Így nem csak magamnak készítek egy recept gyűjtemenyét, hanem azoknak is akik szimpatikusnak találják az oldalt és időnként vissza-vissza látogatnak.
Édes fogadalom
Újévi ígéret következtében született gasztroblog, amiben reményeim szerint benne lesz az élet sava borsa. Gyors éhségcsillapítók, rafinált különlegességek, és édes semmiségek tárlata. Receptek róhanós hétköznapokra, meghitt ünnepekre, baráti vacsorákra. Utazás a világ konyhái között retúrjeggyel kis hazánkba.
Fűszer és Csemege
Lelkes amatőr gasztrobloggerként követem a mai modern főzési technológiát, ötvözve a hagyományos alapokkal. Receptjeim egyszerűen beszerezhető alapanyagokból állnak, kezdőktől a haladókig bárki elkészítheti azokat könnyedén. Magyaros és nemzetközi ételek is megtalálhatóak a receptjeim között, különös hangsúlyt fektetek a szezonalitásra.
Húsimádó
Azért kezdek blogot írni, mert az utóbbi 1,5-2 évben egyre inkább élveztem, élvezem a konyhában molyolást, köszönhető ez annak is, hogy azért az egész család (feleség, 3 nagy-kamasz fiú és barátnő/haver) szereti a hasát. Szeretek kísérletezni, sőt a sztenderd recepteket is egy kicsit átformálom, saját fűszerezés, vagy ízvilág szerint. Nem vagyok profi, egy lelkes amatőr vagyok a konyhában.
Receptmesék
A kisgyerekekről szóló történeteket mindenki szereti. Hát még ha a történetekbe finom ételek és hasznos receptek is vegyülnek! Vidám gasztroblog egy kisgyermekes anyuka naplójából. Ajánlom anyukáknak, apukáknak, nagyszülőknek és természetesen azoknak, akik szeretnek főzni. A receptek főként egyszerű, gyorsan elkészíthető ételeket tartalmaznak, melyeket kisgyermek mellett is könnyen elkészíthetünk.
Vea Receptgyűjtemény
A blogban a saját magam által elkészített és fotózott ételek, sütemények, torták receptje található. Vannak nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető ételek (mint pl. főzelékek, 30 perc alatt elkészíthető tésztaételek), de vannak igazi hétvégi receptek is. Torták és sütemények között több saját elképzelés, itt is az egyszerűtől a bonyolultabbig. A blog folyamatosan bővül.
Boldog Briós
A Boldog Brióst többek közt azért hoztam létre, hogy a receptek közkinccsé tétele mellett tudósítsak a pékáruk színes világáról, rejtett kicsekről, műkenyerek dicsőséges megszégyenüléséről, nagy túlélőkről, hamvából feltámadni készülő kézműves pékiparról – mindannyiunk szórakoztatására.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Ide Süss! - Beco blogja
Egy újabb magyar gasztróblog, sok saját, pikáns és különleges recepttel.
Sütemények, levesek, saláták, minden ami finom és különleges, vegyesen :)
Nem régen indult, de remélhetőleg hamarosan rendszeresen látogatott lesz sokak által. A blog folyamatosan bővül saját receptekkel/ételekkel, remélhetőleg mindenki örömét fogja lelni benne.
Legjobb ételek otthon
Ismert és egyedi ételreceptek gyűjteménye, ahol levesek, egy tál ételek, húsok, sütemények, torták folyamatos feltöltéssel, napi szintű frissítéssel. A képekkel illusztrált receptek sokkal hatékonyabb segítséget nyújthat a kezdő és a gyakorló háziasszonyok számára is. A magyar ételek mellett specialitások is megtalálhatóak.
Gasztrovarázslat
Angyali ízek, bűvös-bájos finomságok, fűszeres ínyencségek a varázslataim színteréről. Egyszerű, rövid idő alatt elkészíthető recepteket szeretnék mindenki figyelmébe ajánlani, mely bizonyítani fogja, hogy nem kell órákat tölteni a konyhában, hogy fenséges vacsorát, ebédet, édességet vagy reggelit készítsünk, és meglepjük vele családunkat, párunkat, leendő párunkat, barátainkat, ismerőseinket.
Ízek Blogja
Az ÍZEK BLOGJA nem egy újabb gasztroblog vagy recepttár; hanem egy szubjektív kalandozás az ízek világában. Olyan hozzávalókról, alkotóelemekről szól, saját kipróbált receptekkel fűszerezve, melyek valamilyen szempontból figyelmet érdemelnek táplálkozásunkban; mindez személyes történettel és tapasztalattal kiegészítve.
Salt & Sugar
Szeretek enni, de még inkább főzni, mert egy jó étel felett, legyen az extra vagy hétköznapi, gyors vagy pepecselős együtt (l)enni jó.
2009 óta kezdtem el a hazai és nemzetközi gasztroblogokat nézni, és azóta dédelgetem azt az álmot, hogy egyszer majd nekem is lesz egy, ahol leírhatom sikereimet – és ballépéseimet egyaránt -, ahol megoszthatom az általam kipróbált recepteket más érdeklődőkkel (vag
CapisceFood
Receptek lépésről - lépésre, egyszerűen kezdőknek, haladóknak és profiknak. Főként olyan ételeket készítünk, amelyekhez a hozzávalók könnyen beszerezhetőek, de mégis eltérnek az ismert receptektől. Kiemelten figyelünk arra, hogy a legtöbb ember nem profi szakács, ezért törekszünk arra, hogy az elkészítési folyamatot pontosan, részletesen, érthetően írjuk le.
Ételérzés - Főzz érzésből!
FEDEZD FEL & FŐZD MEG a világ és Magyarország konyháját! A blogon találsz ehhez recepteket, fotókat, leírásokat, hogy szebb legyen a napod :-) Néha pedig az alapanyagokra és a technológiákra is kitérek, hogy ne kelljen feltétlenül receptből főznöd.
Giuditta nyami nyami
Ez a blog elöször azért készült hogy meg legyenek a saját receptjeim, és a kedves barátaimnak, ismerőseimnek elküldhessem egy linkkel azt, hogy hol találja meg az adott étel, süti, pogácsa receptjét. Azóta sokkal egészségesebben étkezünk, kókuszzsírt használunk, oliva olajat, és most már az is fontos, hogy ezeket az információkat másokkal is megoszthassam. Mostabán kenyereket is sütök, de a legke
Segítünkfőzni gasztro blogja
Rendszeres blog bejegyzések videós és képes receptek egyszerűen elkészíthető ételekről. Kipróbált, valóban elkészíthető ételek kerülnek bemutatásra az elkészítés lépéseinek ismertetésével. Szezonális ételek, konyhai kiegészítők kisgépek működésének bemutatása videós és írásos formában mindennapjainkból.
5 hozzávaló
Ha tudni szeretnéd, hogyan varázsolj kevés idővel, nem túl bonyolult, de finom vacsorát néhány összetevőből, akkor jó helyen jársz! Szeretek főzni, de a bonyolult ételek nem az én műfajom. A spájzomban mindig van pár alap élelmiszer, amikből bármikor tudok valami finom vacsorát főzni. Most megmutatom, hogy lehetséges ez, csupán 5 hozzávalóból!
Csak, mert szeretem..
Ez egy elektronikus receptgyűjtemény. A jó minőségű alapanyagokból gyorsan és finomat elvét vallom. A blogon található ételek nagy többsége fél órán belül elkészíthető. Ne álljunk egész nap a konyhában. Megtalálható itt a legegyszerűbben elkészíthető ételtől a bonyolultabb ünnepi fogásokig minden. Kalandozzál jó étvággyal!
FecskeFészek
A FecskeFészek olyan gasztroblog, ahol Te is biztosan találsz kedvedre való receptet. Olyan recepteket, amiket, ha pontosan követsz, akkor is ízletes végeredményt kapsz. Nem kell félned a pontatlan leírásoktól. Ha pedig kísérletező kedved van, örülök, ha a FecskeFészek blogon szerzel ihletet.
A receptek mellett olvashatsz beszámolókat is különböző helyekről: üzletekről, éttermekről, élményekről.
Szárnyas Ízvadász
A Szárnyas Ízvadász, azaz Fördős Zé motoros siklóernyőjével az ország szép tájait és eldugottabb gasztronómiai érdekességeit mutatja be. De nem csak elméleti síkon mozog a gasztró témakörben: hetente jelentkező filmjeiben gyakran főz finom ételeket. A Szárnyas Ízvadász az első részben az etyeki Sonkamestert, azaz Árpás Lászlót látogatta meg, hogy megkóstolja az IGAZI magyar sonkát és főzzön is val
Cselikatessz
Kedves Blogszerkesztő Kolléga
Szeretném figyelmébe ajánlani 2008-ban indított Gasztro blogomat.
Ételek, borok, gondolatok, inspirációk a világ különböző tájairól.
A legjobbak közé törekszem. Igyekszem gyakranb frissíteni és jó képeket készíteni a bejegyzésekhez.
Üdvözlettel: Jánky Emese
Cselikatessz
Hargitai György
Üdvözletem!
Hargitai György vagyok, meterszakács, 60 szakácskönyv szerzője. Honlapomon kipróbált ételek receptjei találhatók, egységes stílusban, sok olyan hasznos kiegészítő információval, mint a táplálkozási illetve a konyha kisokos, és 8 idegen nyelven fent lesz az oldalon egy válogatás a magyar konyha legjobb receptjeiből. További sikeres munkát kívánva!
Konyhaparádé
Ezt az oldalt azért hoztam létre, hogy megosszam szenvedélyem az ételek iránt. Nagy rajongója vagyok a házi készítésű kenyérnek és az ázsiai konyhának...
Olcsó Receptek Gasztroblog
Az Olcsó Receptek Gasztroblog, azért jött létre, hogy olyan recepteket mutassak be, mely mindenki számára elérhető. A recepteket úgy építem fel (és fényképezem le a munkafázisokat), hogy az mindenki számára egyértelmű legyen és sikerélményekkel gazdagon távozzon a konyhából. A receptek elkészítésénél a fő szempont az egyszerűség és az érthetőség. Remélem tetszeni fog a blogom.Jó főzést Mindenkinek
Száva blogja
Látványos és praktikus receptek egyszerűen, konyhakezdők számára. Ezeknek akkor is nekiugorhatsz, ha a konyhában még csak dugóhúzóért jártál! :)
Főzés öröme
Kipróbált receptek, gyerekekkel együtt elkészíthető finomságok. Hétköznapi ételek, újdonságok. 3 gyermekes család anya és a gyerekek sütnek- főznek. Meglepetés torták, egyedi kívánságok teljesítve. Hagyomás ízek ötvözve a trendi konyha ízeivel. Útkeresés az egészséges táplálkozás felé. Édesszájúak előnyben, csokiimádók szintén. Vega ételek is szerepelnek az ételek között. Nagymamamától ellesett tr
PanelGastro
Két négyzetméteres konyhámban minden nap kifőzök valami újat. Imádom az ízeket, a színeket, a formákat, az illatokat... Szeretek jókat főzni és szeretek másokat meglepni vele. Ételeimre jellemző a kreativitás és az alapanyagok költségtakarékos felhasználása. Ha érdekel, hogy mit eszünk a Panelban, látogass el a blogomra! Nem fogod megbánni:)
Tamrun - egy datolya naplója
A TAMRUNon cepteket találunk, esetenként egy-egy könnyed történet köré szőve. A főzés öröm, akár egyedül, akár segítséggel főzünk. Ezt mutatom meg a blogban található receptekkel. Könnyű, érthető leírások képekkel gazdagon illusztrálva. Legyen szó egy klasszikus rakott krumpliról, vagy egy divatos grillezett szent jakab kagylóról.